Què és l'ÀÚ! ?

Formació actual

Oriol Cardona
(veu i guitarra)

Toni Pérez (baix)
Ignasi Gilabert (bateria)

Presentació:

Àcid Úric és un grup que porta l'essència de les bandes de rock dels setanta a l'actualitat, i ho fa amb lletres d'alt contingut social i amb una actitud crítica cap al món que ens envolta.  

Àcid Úric és rock.

Història i actualitat:

Àcid Úric
és el projecte personal d'Oriol Cardona, cantant i guitarrista que ha viscut la seva trajectòria musical en formacions com:

* Aramateix (el projecte personal de Titot, anys 2008 i 2009)
* Smoking Stones (com a guitarra substitut)
* Gradus Ad Parnassum (el projecte personal de Fredy Wort - projecte en actiu)
* Riot Act i Jam de Perles (tributs a Pearl Jam - en actiu)
* Altres: Caca Fugitiva, Mama Set, Los Eléctricos, Pua Lila, Ringus, Fluids, Vitalogy, Claxon...

Després de gravar el primer disc d'Àcid Úric Explicit Lyrics l'any 2006 i després d'alguns condicionants de caràcter personal i d'anar preparant el terreny per al que havia de ser la posada en escena de l'ÀÚ!, finalment aquesta es va fer realitat físicament l'any 2008, any en què varen trepitjar els escenaris per primera vegada, coincidint també en la publicació gradual de dues noves cançons (Com un himne i (Això és) Rock), que van acabar formant el segon treball del projecte, un senzill anomenat Corrosivament.

La primera aparició en directe d'ÀÚ! es materialitzà en una petita gira durant l'any 2008 (Bio: Capítol II). 

L'acceptació del públic fou considerable i, en diversos casos, de grata sorpresa, pel fet de trobar-se un directe prou contundent i inesperat respecte la qualitat (força precària) de les primeres gravacions d'ÀÚ!

Diferents motius, també en la seva majoria de caire personal, varen forçar l'aturada del projecte a finals d'any.

Però el cuc només va hivernar. Senzillament va estar amatent esperant el moment idoni per tornar a treure el cap, moment que va semblar idoni l'any 2011, en què el projecte va aparèixezr en concert (al Mercat de Música Viva de Vic) abans de treure a la llum un nou treball, un segon senzill de tres cançons anomenat Déu sap que ha arribat l'hora (que inclou C-17, Últim Anònim i Néixer i morir).

La tornada als escenaris el 2011 es va convertir en l'embrió del Gira Crucis 2011/2012, que els va dur per la geografia catalana durant 22 concerts que van finalitzar amb el concert solidari per al Banc dels Aliments de l'1 de Juny de 2012, a Vic. En la majoria dels concerts d'aquesta gira ens va acompanyar el gran guitarrista Albert Comerma.

La formació actual té en Toni Pérez al baix, l'Ignasi Gilabert a la bateria (també component de la banda de versions Boys Damm) i l'Oriol Cardona a la veu i guitarra.


Un cop finalitzat el Gira Crucis, van realitzar una desena més de concerts i actualment estan embarcats en La Sang Tour, amb la que presenten les cançons del que ha de ser el següent treball, titulat La Sang.

ÀÚ!